Hoppa till sidans innehåll

Pargolfmästerskap 2014


I år hade vi tänkt att kopiera Kärsöns koncept med ett pargolfmästerskap. Vi kommer spela lite blandat onsdagakvällar, lördagar och söndagar. 

Från Kärsöns tävlingar har vi sett att det är en uppskattad tävlingsform. 

Det är fritt att bilda par med vem man vill och vi sätter ingen begränsning på spelarskicklighet eller klubbtillhörighet utan alla är välkomna att spela på samma villkor.

Vi i klubben ser mycket fram emot den här tävlingen och välkomnar alla som vill delta, oavsett vem man är och hur pass duktig man är.

Välkommen att spela med oss!


Tävlingsinformation


•Det är fritt attbilda par med vem man vill. Detta par är sedan givet under säsongen och de deltävligar detta par spelar räknas in i totalen.

Ifall en spelare bildar ett nytt par med en annan spelare räknas detta som ett nytt par och tidiagre deltävlingar räknas inte till detta par.
Det är alltså tillåtet att delta i flera par under säsongen.

 

•Det kostar 40 kronor/par för varje deltävling. Dessa pengar samlas ihop och går oavkortat till prispengar till 1:an, 2:an och 3:an enligt principen 60 procent, 30 procent och 10 procent. Tävlingsformen är ”Best-shot”. Vilket innebär att paret får välja valfri disc man tidigare har kastat, att kasta ifrån vid nästa kast. Vem som kastar i vilken ordning är också valfritt.

 

•Vi kommer att spela vid 11 tillfällen under säsongen. De tre bästa resultaten räknas som parets slutresultat vid säsongens slut. Det innebär att om man vill vara med och slåss om placeringar måste man ha deltagit vid minst tre tävlingstillfällen.


 •Det kommer inte att finnas ett HCP-system, utan alla har exakt samma förutsättningar.
 

•Vi spelar 1x18 hål (lång 4:a). Banans OB och mando gäller som vanligt.

•Om fler par i ”toppen” delar samma poäng, premieras de par som har den bästa rundan. Om paren har exakt samma resultat, premieras det par som bäst placering vid de enstaka tävlingstillfällena.


Schema

BFGK skylt pargolf 2014

 

Hjärtligt välkomna alla!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:07 Skribent: Thomas Körner

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....