Hoppa till sidans innehåll

Världens största mjukglass?

14 JUL 2010 09:44
Igår spelades de första hålen på Skellefteås fantastiskt fina discgolf bana. Fast innan det var dags att kasta ut på första hålet stannade vi för den obligatoriska mjukglassen i Bergsbyn.

  • Skapad: 14 JUL 2010 09:44

Alla som någon gång varit uppe och kastat här i Skellefteå vet vad som är så speciellt med just dessa mjukglassar - storleken. En liten bägare kostar 18 kr och den innehåller minst 3 ggr så mycket mjukglass som en stor mjukglass någon annanstans i Sverige.

Känner du dig riktigt riktigt sugen kan du ta den stora för 23 kr, men då får du en mjukglass som är ca 40 cm hög. Den stora mjukglassen passar publiken bra, för den räcker nämligen alla 18 hål. Om du nu ens klarar av att äta upp den.

Många är de som sturskt gått fram och beställt en stor mjukglass, för att sedan en timme senare inse att de tagit sig "mjukglass över huvudet" och skamset fått slänga bort resten.

Banan

Banan är som vanligt i toppskick, klubbhuset har byggts om lite, och en ny stor "pro-shop" har getts plats. Tidigare igår när webredaktionen var på plats höll Wille Crafoord och andra artister på med soundcheck för fullt inför kvällens förfest.

Hur förfesten var och vad som hände där låter vi stå skrivet i historieböckerna. Nu är det snart dags för ett nytt besök på banan, och en brottningsmatch med myggorna.

Skribent: Susann Bergström

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....