Hoppa till sidans innehåll

SM i Gävle, första dagen

06 AUG 2010 20:07
Idag, fredag, spelades första rundorna i årets SM-tävling i discgolf. Redan igår vid invigningsceremonin fanns webred. på plats. Bland annat för att hjälpa till med registrering av vår egen ordförande, som kom upp först idag!
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2012 20:44

Tidig start

Tidigt i ottan gick första pool ut, där återfanns Henrik Bergström som gick runt på 58 kast (par 56). Efter rundan sa Henrik till webred.:

- Äsch, massa onödiga kortputtar som inte sitter, men överlag är det inte helt värdelöst. Det kan gå åt många kast om det vill sig illa.

Vidare lät Henrik lite lätt besviken när han konstaterade att rundans allra första kast hamnade mitt i Gavleån!?!

Bra start

Medans första pool åt lunch gick andra poolen ut på sin första runda. Här återfanns Bålsta FKs egen ordförande Björn Nyman. Björn kom alltså sent till tävlingen och registrerades för spel av eder utsände. Taktiken att sova hemma, verkade ha gett utdelning då han gick första varvet på 53 kast, riktigt bra!

Taktiksnack och ACE-chans

Henrik och Björn taktiksnackade efter första rundorna, vi på webred. fanns i närheten och lyckades snappa upp en del. Björn var återhållsamt belåten med sin 53 runda, men leendet tycktes växa när Henrik förklarade att en 53 runda faktiskt stod sig riktigt bra i konkurrensen (49 var bästa score).

Båda spelarna ansåg att det fanns utrymme för förbättring. Björn berättade att han hade ett OB-kast (1 plikt) på banans kortaste hål. Ett hål där man ska igenom en smal glugg och landa inom en "safe-zon", missar man så blir det en 4a, men chansen är god för ett ACE.

Åskmoln ledde till hjärnsläpp

Andra varvet hann Henrik Bergström bara tre hål innan vi på webred. såg honom se ut som ett åskmoln. Tydligen var det en 11 meters putt för en 3a på ett av banans långa par 4 hål som ställt till det. Bommad putt följdes upp av puttfrossa modell svårare, och det hela slutade med en 6a!

Vi på webred. förstår att det kokade inombords hos Henrik. Efter rundan, som slutade på 61 kast, var dock Henrik strålande glad. Märkligt tyckte vi på webred., men Henrik gav förklaringen:

- Det här var en av de tyngsta rundor jag spelat! Totalt hjärnsläpp efter bara tre hål, det hängde sen i lääänge på rundan, USCH! Fast sen på slutet kom jag igång, två 2or på de avslutande hålen som e sisådär 120 meter. Jag tror aldrig jag har känt mig så nöjd med ett så här dåligt resultat....det här hade kunnat gå hur illa som helst!

108 och 119

I skrivande stund får vi in rapporter om Björns andra runda. Håll i er nu, men Björn följer upp med en 55 runda. Vilket ger honom 108 kast efter två rundor, HÄRLIGT!

Henrik har totalt 119 kast och behöver göra en rejäl uppryckning under lördagens dubbla rundor. Till söndagens finalspel går 52 spelare i Open, låt oss hålla tummarna för våra Bålstakillar!

Skribent: Susann Bergström

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....