Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2010

14 AUG 2010 17:42
Under lördagen (14/8) avgjordes 2010 års klubbmästerskap. Ett fantastiskt väder, givetvis god korv i lunchpausen, och panikartade toalettbesök var vad webreds. utsände fick uppleva på hemmaplan.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2012 20:44

6 tappra män och Roine

Första rundan spelades i två grupper, med Henrik B., Martin M. och Pelle G. i den första gruppen. I den andra gruppen återfanns Rick L., Anders B., och Fredrik K.

Båda grupperna startade med "golfstart" på hål 1. Lagom till att första grupp kastat ut hördes ett vrål från parkeringen. Det skulle visa sig vara en av våra f.d. klubbmedlemmar, Roine Andersson, som i hög hastighet sladdade in för att ansluta till den andra gruppen (givetvis utom tävlan).

Blodtörstiga fästingar

Henrik B. hade idag med sig webreds. egen vakthund som caddie, och ägnade en stor del av första varvet åt att plocka bort fästingar från den lille krabaten. För er som inte sett vår vakthund så är den inte så stor. Blodförlusten från en fästing som biter sig fast skulle med all säkerhet vara livshotande. Trots idogt fästingplockande lyckades Henrik ta ledningen efter första varvet efter en 52 runda.

Martin M. försöker spela med plastkort?

Martin M. hade tänkt att dagen skulle förgyllas ordentligt. Lite halvfräckt hade han helt sonika stoppat på sig sin dams kreditkort. Det busiga tilltaget upptäcktes dock i tid, damen ringde mitt under rundan och begärde omedelbart återlämnande av aktuellt kreditkort. När det så var dags att summera det första varvet efter hål 18, var det enda som syntes av Martin ett grusmoln över parkeringen.

Vi på webred. var oroliga att det var det sista vi skulle få se av Martin den här dagen, men lagom till det att korven var färdig var han tillbaka, om än med ett kreditkort mindre i plånboken. Kanske var det tankarna på kreditkortet som ställde till det för Martin som gick första varvet på 60 kast.

Odresserade discar

Pelle G., allas vår favorit, hade även han ett tufft första varv på 61 kast. Först misstänkte vi på webred. att Pelle gick omkring och funderade på hur han skulle förbereda lunchen under rundan, men efter en kort pratstund med Pelle fick vi förklaringen:

- Alltså det är mina discar som är problemet! De discar som skall flyga rakt gör inte det när de ska! Min understabila Flash flippar INTE utan går spikrakt... och när den ska gå spikrakt... JA, då flippar den naturligtvis!

Censurerad junior

Vi på webred. bevakade huvudsakligen den första gruppen. I den andra gruppen var det ingen som riktigt fick till det. Grupperna var oförändrade inför det andra varvet. Vi på webred. växlade några korta ord med vår egen junior Fredrik K. under lunchen, med munnen full av korv muttrade han:

- ..*¨%¤vla typiskt att man ska gå urkast när det är klubbmästerskap, sämsta rundan när det verkligen gäller!

Vi på webred. känner igen detta tema efter att på nära håll ha följt våra plastkastare i sommar.

Törstiga och hungriga

Flera av spelarna var mycket törstiga men även hungriga efter det första varvet i strålande sol. Kanske var det korven som gjorde sig påmind då Henrik på det andra varvet plötsligt försvann ur ledargruppen med orden:

- Jag är ledsen, men nöden har ingen lag!

Det var vad vi på webred. hann höra innan han försvann ut bland tallarna. Efter några minuter var han tillbaka, men med en handduk mindre i bagen.

Klubbmästare 2010

Det andra varvet gav inga spännande resultat, och inga placeringsförändrigar skedde heller under den avslutande finalen på 10 hål.

Resultat, Klubbmästerskap BFK 2010

    Varv 1 Varv 2 Final Totalt
1 Henrik 52 52 27 131
2 Martin M 60 59 35 154
3 Pelle 61 64 31 156
4 Anders B 62 65 36 163
5 Rick 66 62 37 165
6 Fredrik  65 66 35 166
Skribent: Susann Bergström

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....