Hoppa till sidans innehåll

Första rundan, torsdag

16 JUL 2010 09:50
Så var då tävlingen igång. Av banans 18 hål är 2 stycken under 100 meter, och de två hålen är inte lätta. Det ena är dessutom ett ö-hål, lite likt vårt hål 12. Antingen ett bra utkast och en enkel tvåa eller ett mindre bra utkast varpå man får spela från drop-zon med ett pliktkast och en fyra på score-kortet.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2012 20:44

Banpar är 66 kast, de finns möjligheter att göra birdie på flera av hålen men hamnar man lite snett så kan kasten sticka iväg snabbt.

Våra Bålstaspelare lyckades inte riktigt så bra som de själva hoppats. I Open gick Henrik Bergström runt på 71 kast, och var framförallt besviken på flera mycket enkla misstag på de första nio hålen.

I Master gick Donald Birge runt banan på 75 kast. Donald sa efteråt att "jag lyckades inte hålla ihop det som jag hoppats, för mycket slarv!". Båda spelarna hoppas att kunna förbättra sina resultat under fredagens runda.

Annars gjorde en lätt bris att banan var i det närmaste myggfri, otroligt men sant.

Andra spelare med Bålsta anknytning är Mikael Lindqvist och Roine Andersson. Micke, som startade i första grupp under torsdagen, hade det rejält kämpigt och slutade på 80 kast. Roine gjorde en 75-runda.

Nu ska webred. ut på paraplyjakt inför fredagsrundorna, det regnar inte ännu, men har man inget paraply så regnar det ju garanterat.

Skribent: Susann Bergström

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....