Hoppa till sidans innehåll

Final, Scandinavian Open

19 JUL 2010 10:06
På söndagen var det så dags för finalspel för de spelare som klarat "cutten". Glädjande hade båda våra Bålstaspelare lyckats med detta konststycke, trots att ingen av dem var riktigt nöjd med spelet som presterats.
  • Skapad: 19 JUL 2010 10:06

Masterklass

Donald Birge i Master, som fick kasta med forna klubbkamraten Roine Andersson, gick ut först på söndagens finalrunda. Ingen av dessa fick det att stämma och båda slutade på +70 rundor.

Openklass

Någon timme senare var det Henrik Bergströms tur i Open. Rundan startade inte speciellt bra med 2 över par efter tre hål, vilket faktiskt är hela fem kasts skillnad mot starten på 3e rundan och detta bara på tre hål. Som ni förstår vid det här laget är banan inte speciellt förlåtande. Henrik kämpade på och lyckades med en birdie på 4e hålet, för att sedan spela OK resten av rundan. Slutade på +1 vilket innebär 67 kast, och det resulterade till slut i en delad 35e plats. Såg vi på webred. rätt så är det bland de sista pengaplatserna.

Fotografering

Noterbart var att en fotograf från Norrans nättidning följde Henriks grupp under de första nio hålen. Hon hade fått  i uppdrag att ta publikbilder/mingelbilder, eftersom de ryktades om uppemot 1000-talet åskådare i finalen. Hon hade dock inte riktigt förstått att publiken dyker upp lagom till det att de allra bästa i Open kastar, alltså framemot 11-12 på dagen. Fotografen skulle ha sina bilder klara på redaktionen vid den tiden, och hade varit på plats från 07:00 för att få bra på plats och så vidare....

Den "riktiga" finalen i Openklassen 

Publiken kom till sist, och det var många som valt att i det vackra söndagsvädret ta sig ut till banan i Bergsbyn. I finalen återfanns bygdens egen son Jesper Lundmark tillsammans med tre stycken jänkare vid namn, Feldberg, Locastro och Leiviska. Herrarna i finalen bjöd verkligen all publik på något extra. Värst var ändå Nikko Locastro som inför all denna publik passade på att göra ett ACE på det nionde hålet (ca 110m). Vrålet från publiken torde ha gett utslag på Richter-skalan.

Vinnarna 

Det hela slutade med att David Feldberg vann, efter att ha spelat otroligt stabilt, och på samtliga rundor gått runt på under 60 kast, magiskt bra. Hemmahoppet höll inte riktigt hela vägen, det var nämligen helt jämnt om andra platsen bakom Feldberg ett tag, men tyvärr tappade Lundmark för mycket på de sista hålen. På andra plats kom Nikko Locastro, och det var välförtjänt med tanke på det spel han bjöd på. Med Cale Leiviska på 3e plats kompletterades den amerikanska trion. I Damklassen vann Birgitta Lagerholm planenligt, mycket stolt la hon sedan beslag på webred. egen vakthund. Vinnare i Master blev Robert Buzasy.  

Albatross

Ett stort samtalsämne under finaldagen var annars Daniel Strandberg. Här uppe i Skellefteå kan man nämligen bli medlem i den mycket exklusiva EAGLE-klubben. Medlemskraven är enkla: "Gör en Eagle på hål 1". Hål 1 är sisådär 300 meter långt och ett par 6 hål. En eagle innebär alltså att du ska lyckas klara hålet på 4 kast. Något som Jesper Lundmark var ensam om att ha gjort i tävlingssammanhang. Daniel Strandberg lyckades med en Albatross, han satte sitt 3e kast rätt i korg, något som ingen utom möjligen herr Strandberg själv trodde var möjligt.

Hejdå Torbjörn, och stort tack!

Tävlingen avslutades mycket känslosamt när Torbjörn Degerström meddelade att han nu kliver av arbetet han haft som tävlingsdirektör. Vi på webred. törs knappt tänka på hur enormt mycket tid och möda Torbjörn och andra plöjt ner i detta evenemang. En sak är säker, varenda en, blev lite lätt fuktiga i ögonen när Torbjörn höll ett mycket känslofyllt farväl med en vacker dikt. Vi på webred. vill tacka Skellefteå Discgolf, alla funktionärer, och alla andra människor som gjorde Scandinavian Open 2010 till en otrolig upplevelse!

Skribent: Susann Bergström

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....