Hoppa till sidans innehåll

Bålstaspelare på plats i Skellefteå

13 JUL 2010 12:50
Spelare från världens alla hörn börjar anlända till Skellefteå för Scandinavian Open som startar på torsdag. Vi i webredaktionen finns på plats och fick en pratstund med en av spelarna från Bålsta, Henrik Bergström.  • Uppdaterad: 15 MAJ 2012 20:44

Hur känns formen så här inför tävlingen?

- Det känns egentligen väldigt bra, normalt brukar puttandet ställa till en del problem men under SDGO (Stockholm DiscGolf Open webred. anm.) så stämde puttandet bättre än på länge. Dessvärre fanns det en del övrigt att önska med utkasten som normalt sett brukar fungera. Ett riktigt dåligt utkast tvingade mig till att i de närmaste stå i "splitt med benen" på inspelet vilket gjorde att det sträckte till ljumsken.

 

Är du orolig för att ljumsken ska ställa till det inför Scandinavian Open?

- Nej, det skall inte vara några problem, kanske får jag vara lite försiktig med att sträcka ut den maximalt, men det ska ju inte behövas om jag ser till att hålla kasten på fairway.

 

Har du varit ute och tränat på banan ännu?

- Nej, vi kom igår kväll (måndag kväll webred. anm.), så jag har ännu inte hunnit ut och prova på banan. Fast jag har ju spelat här några gånger tidigare så jag känner mig ganska trygg, fast jag har lite nya discar som jag skulle vilja spela in.

 

Hur är väderföhållandena på plats?

- Igår när vi kom var det mycket bra väder, idag har vi haft en hel del moln med en del regn.

 

Hur ser du på dina vinstchanser i tävlingen?

- Hahaha, de är nog väldigt små. Världens allra bästa är med, och med tanke på det spel som flera av dem visade upp den gångna helgen i SDGO, så får man nog vara nöjd med en hyfsat framskjuten placering.

 

Vad innebär "en hyfsat framsjkuten" placering?

- Skulle jag sluta bland de tjugo främsta i openklassen så skulle jag vara mycket nöjd.

 

Är det ditt mål?

- Njae, mitt mål är att göra en bra tävling. Det gör jag om jag puttar som den gångna helgen och förbättrar det övriga spelet en aning.

 

Vem vinner tävlingen då?

- I Open står det väl mellan Jeppe (Jesper Lundmark webred anm.), Markus Källström, om nu någon av dem klarar av att knäcka jänkarna som verkar vara precis hur bra som helst.

 

Då får vi på webredaktionen tacka för pratstunden, vi önskar självfallet lycka till, och hoppas att vi kan få återkomma för lite pratstunder under veckan?

- Tack själva! Självfallet hörs vi av, ha det så bra.

 

På torsdag startar alltså Scandinavian Open i Skellefteå, vi på webredaktionen finns givetvis på plats för att ge er rapporter härifrån. Nu skall webredaktionen ut på shopping, för vi hade inte räknat med regn, så det får nog bli ett paraply för säkerhets skull. För er som vill veta mer om tävlingen rekommenderar vi också ett besök på tävlingens hemsida: www.sodiscgolf.com

 

Skribent: Susann Bergström

Postadress:
Bålsta FK - Frisbee
Anders Mikkola, Skymningsvägen 8
74638 Bålsta

Besöksadress:
Viby skogen
74637 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: balstafrisbee@gmail....